Wie we zijn

Missie

We zien het als een morele uitdaging om onze bijdrage te leveren aan een schoner milieu. Er gaat immers al zoveel nodeloos verloren in onze wereld. Met onze versnipperaars helpen we onze klanten op bedrijfseconomisch vlak én houden we tevens de schadelijke en vervuilende plastic omsnoeringsband uit ons ecosysteem.

Visie

We willen niet de grootste zijn in onze sector, maar spitsen ons toe op gerichte kwaliteit en efficiëntie. We staan voor werkbare, werkzame en doelgerichte oplossingen die het afvalprobleem bij de bron aanpakken. Onze technologie is rechttoe rechtaan? Klein maar dapper zeg maar en al helemaal no-nonsense.

Waarden

Vanuit een bezorgdheid voor komende generaties nemen wij onze verantwoordelijk op. Niemand zal later moeten zeggen dat we ons best niet hebben gedaan om onze kwetsbare leefomgeving te sparen daar waar het kon.

Snippers kunststof 4

Ons parcours

Het parcours dat we doorlopen hebben, was zeker niet vrij van hindernissen. Gelukkig zijn we bij Seyna steeds hardnekkig blijven geloven in onze aanpak. Op een beurs in Milaan in 1998 kwamen we voor het eerst in contact met het idee om verpakkingsbandjes te verkorten. Toen ging het nog uitsluitend om staalband. We geloofden meteen in het procedé en stortten ons in het avontuur.

De eerste jaren moesten we hard opboksen tegen scepticisme. Velen beschouwden versnipperaars als een verloren investering, als weggesmeten geld. Met onze verbeten West-Vlaamse koppigheid bleven we doorgaan op de ingeslagen weg. Onze techniek kreeg stap voor stap voet aan de grond. Vanaf 2010 is het allemaal heel snel gegaan. Op vandaag moeten we niemand meer overtuigen van het commercieel én milieutechnisch belang van een scrap chopper.

Intussen zijn we 24 jaar verder en uitgegroeid tot prime customer bij het Amerikaanse Sweed. Voor dit merk hebben we een omvangrijk Europees dealernetwerk uitgebouwd. We dekken het hele Europese continent en zorgen dat de klanten en hun machines de service krijgen die ze verdienen.

Vandaag zijn we zo ver dat we zelf een eigen type machine maken specifiek voor de noden van Europese bedrijven die geen grote volumes bandmateriaal aan te bieden hebben. Onze Snippit.

De Snippit vult het gamma Sweed Choppers perfect aan en bied een propere, hygiënische, ecologische oplossing bij bedrijven die geen duizenden PET banden te verwerken hebben. Dit type machine is geluidsarm en weegt weinig, zodat het overal ingezet kan worden. De naam Snippit is afgeleid van "versnipperen" i.p.v. "choppen" (=hakken) van PET banden.

Lassen 4

Op maat van de Europese markt

Door het verdelen van de Amerikaanse Sweed machines op de Europese markt, moeten we natuurlijk maken dat de overzeese choppers voldoen aan de Europese normen. Hier moet immers een CE-certificaat verleend worden door een extern en onafhankelijk controle-organisme.

Vaak vormt dit voor buitenlandse machines een moeilijk te nemen horde. Wij volgen de geldende Europese wetgeving op de voet en leggen onszelf proactief nieuwe veiligheidseisen op.

Met trots kunnen we zeggen dat Seyna, samen met Sweed Machinery, alle benodigde certificaten kan voorleggen waardoor onze machines bij de veilgste op de markt horen.

Groep CE