FAQ

Veelgestelde vragen

Waar moet ik met die plastic snippers heen?

Voor ieder land is het antwoord anders. Het afvalproduct en haar kost laat niet toe om b.v. met snippers uit Polen naar België te rijden. Wij hebben onze contacten in de wereld van recycling en helpen u graag met een meer specifiek antwoord in functie van uw woonplaats en het volume wat u te verwerken heeft.

Hoe verloopt het onderhoud aan deze machines?

Het concept is zo opgemaakt dat eender welke technieker deze machines onderhouden kan. Er zijn video–tutorials beschikbaar (Engels gesproken), die stap voor stap uitleggen hoe u te werk moet gaan. Als dat niet lukt, dan zijn wij er ook nog met onze technische staff.

Wat is de levensduur van de messen?

De messen van de snippit zijn in hardmetaal gemaakt en gaan een leven lang mee. U mag er geen ander materiaal dan PET of PP band mee versnijden of u verliest de garantie. De messen voor de series 300 en hoger bestaan uit HSS materiaal en hebben 4 snijkanten. Een mes keren duurt tussen ¼ en ½ uur .

Voor standaardgebruikers in hoofde van PET materiaal hebben we klanten die om het jaar de messen eens keren. Andere klanten hebben hun machine als 20 jaar en nog nooit gewisseld.

Wanneer u staalband knabbelt, is de slijtage veel belangrijker en kunnen we u niet precies antwoorden als we de juiste info over dat staalband en hun hoeveelheid niet kennen.

Waarom moet ik iemand betalen om die bandjes in de machine in te stoppen?

Omdat het alternatief is dat u de bandjes in dikke plastic zakken moet frommelen. Deze zakken liggen in de weg en u betaalt bovendien voor het afvoeren.

Omdat u iets goed kunt doen voor het milieu door de bandjes te verkorten en de recyclage hiervan mogelijk e maken.

Omdat het de enige weg is om uw personeel uw bedrijf proper te laten houden. Zonder bandversnipperaar blijven de bandjes liggen waar ze liggen. Valt iemand erover, dan komt de verzekering wel eens kijken waarom iemand kan vallen over een bandje, ...

Maakt zo'n bandversnipperaar veel lawaai?

Dit is een moeilijk te beantwoorden vraag. Als u PET bandjes 1 voor 1 knabbelt of in een bundel van 10 tegelijk, dan is het geluid totaal anders. Als de snippers in een plastic zak vallen of in een stalen container is er verschil. Is de bak halfvol, dan is het geluid veel minder.

Waar de machine staat maakt ook een verschil. Staat de machine in een grote hal of een klein bijgebouw, …

Naar aanleiding van de CE normering, zijn geluidsmetingen gedaan en we houden 85Dba aan als maximum geluidsniveau. Het kan dus geen kwaad een gehoorbescherming te gebruiken.

Kan ik ook staalband knabbelen en wat doe ik met de zegels?

Onze modelllen CE 300 en hoger knabbelen beide materialen met of zonder sluitzegels. De snippit echter is een lichter model en kan geen staal verwerken.